/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal



Naam: Anna
Beroep: Onderwijskundige

Vraag 1 door Dennis:

Ben je ook juf?



Ja, ik ben ook juf! Maar dat wordt je niet van deze opleiding. Ik heb namelijk eerst de Pabo gedaan en daarna pas Onderwijskunde aan de Universiteit in Utrecht. Je kan trouwens ook gewoon Onderwijskunde gaan studeren zonder dat je de pabo hebt gedaan hoor.





Vraag 2 door Niels:

Werk je vooral met leerlingen of juist met leraren?



Eigenlijk met geen van beide. Onderwijs vind je niet alleen op scholen maar ook bij bedrijven. Ik loop nu bijvoorbeeld stage bij Rabobank Opleidingen, in zo’n grote organisatie zijn een heleboel mensen die nog van alles willen, en soms moeten, leren.





Vraag 3 door Helga:

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?



Tja, dat is lastig. Elke dag is anders. Dat komt omdat ik werk aan verschillende projecten en dus moet ik elke dag bekijken wat prioriteit heeft. Soms heb ik afspraken met opdrachtgevers of moet ik een programma bedenken voor een workshop die gegeven moet worden. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met het herschrijven van een e-learning (een lesboek maar dan digitaal waar iemand zelfstandig doorheen gaat).




Vraag 4 door Gijs:

Werk je in je eentje?



Dat veschilt per opdracht. Bij twee opdrachten werk ik samen in een soort projectteam en in een andere opdracht werk ik alleen. Ik vind de combinatie wel fijn.




Vraag 5 door Pauline:

Kun je er veel mee verdienen?



Dat kan wel, maar dat hangt er vanaf waar je werkt. Als je in het onderwijs werkt dan verdien je niet zoveel, maar als je bijvoorbeeld als trainer bij een commerciële organisatie werkt dan kun je best veel verdienen!





Vraag 6 door Loes:

Weet je alles over ’onderwijs’?



Ik weet niet alles over onderwijs, maar ik heb wel overal een mening over J





Vraag 7 door Ebru:

Moet je ook onderwijsmethodes verzinnen?



Dat moet niet, dat kan wel. Als je bijvoorbeeld bij een educatieve uitgeverij (bijvoorbeeld Zwijssen) werkt dan doe je dat soort dingen.




Vraag 8 door Hanna:

Heb je een negen-tot-vijf-baan?



In principe wel maar het hangt er ook vanaf hoe druk ik het heb. Je hebt soms periodes dat je tijd tekort komt en opdrachten maar blijven komen, maar ook periodes dat dat niet zo is.





Vraag 9 door Suus:

Welke vakken was je zelf goed in?



Ik was heel goed in onderwijsontwikkeling. Ik heb toen samen met andere studenten een training ontwikkeld voor nieuwe vakantiemedewerkers bij de Apenheul. Dat was heel erg leuk! Verder vind ik coaching heel leuk en het geven van advies aan mensen die ergens naartoe willen werken maar niet zo goed weten hoe.





Vraag 10 door Joris:

Heb je dit beroep gekozen omdat je iets met kinderen wilde doen?



Nee, ik heb het juist gekozen omdat ik iets anders wilde dan met kinderen werken. Ik heb hiervoor als juf voor de klas gestaan en ik vond dat wel heel leuk, maar wilde toch iets anders.

Iets met leren en omdat je met onderwijskunde zoveel kanten op kan (zowel onderwijs, bedrijven, overheid) heb ik daarvoor gekozen.




Vraag 11 door Naud:

Wat is onderwijskunde precies?



Onderwijskunde is een studie die interessant is voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe mensen leren. En dat niet alleen, je moet het ook leuk vinden om na te denken over hoe je dat wat geleerd moet worden het beste kan aanbieden. Waar en hoe je dat vervolgens in praktijk brengt hangt van je eigen interesses af. Sommige onderwijskundige komen dus bij educatieve uitgeverijen terecht, andere bij schoolbegeleidingsdiensten, bij de overheid of in het bedrijfsleven. Overal wordt namelijk geleerd en waar geleerd wordt kun je als onderwijskundige aan het werk!

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk