|
Voeding en Diëtetiek
Beschrijving opleiding
Je kunt je richten op verschillende sectoren die op de een of andere manier met voeding te maken hebben: de voorlichting (algemeen, gericht op bepaalde voedingsmiddelen, gericht op een bepaalde doelgroep), onderzoek (nieuwe voedingsmiddelen, samenstelling van bepaalde producten o.m.), kwaliteitszorg (instellingskeuken, levensmiddelenindustrie). Voeding is erg belangrijk, zowel voor onze Lees verder »
Opleidingsinhoud
De propedeuse (1 jaar) is vooral als oriëntatie bedoelt. Je maakt kennis met het werkveld (ook door middel een van stage) en je krijgt een aantal basisvakken. Hierbij kun je denken aan medisch-biologisch, hierbij horen de vakken biologie, microbiologie, pathologie, anatomie/fysiologie en scheikunde. Andere vakken die je kunt verwachten zijn onder meer voedingsleer, voedselbereiding en Lees verder »
Wat wordt er van je verwacht
Je moet van eten houden - vooral van gezond eten. Je moet ook nieuwsgierig zijn, onderzoek willen doen en nieuwe ontwikkelingen kritisch volgen. Ook interesse in de medische kant van de voeding is belangrijk. Daarbij moet je goed met mensen kunnen omgaan, een stimulerende en positieve benadering hebben. Als je voor de commerciële kant kiest, is zakelijk inzicht en gevoel voor trends en Lees verder »
Opleidingskosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.
- Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »
|
|
Informatie
Niveau |
HBO |
Duur |
4 |
Vormen |
Voltijd, Deeltijd |
Branches |
Gezondheidszorg, Voeding |
Instroom / toelatingseisen
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.
|
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|