/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal



Naam: Rogier
Beroep: Verwarmingsmonteur

Vraag 1 door Jurre

Wat doe jij zoal heel de dag? Beschrijf het eens?

’s Morgens om 8:00 gaan we met onze werkvoorbereider onder het genot van een bakje koffie de komende klus doorspreken, de klussen kunnen variëren van een halve dag (cv-ketel of radiator plaatsen ) tot een week (hele nieuwe cv installatie maken).

Hierna ga je de benodigde materialen verzamelen in ons magazijn, of als het niet op voorraad is naar de groothandel.

Meestal ben je tussen 8:30 en 9:00 bij de klant, je spreekt met de klant af in welke volgorde de werkzaamheden worden uitgevoerd, hierna ga je lekker aan het werk.

Dit gaat zo door tot 17:00 daarna naar huis, volgende dag eerst naar de zaak voor de benodigde materialen of direct vanuit huis naar de klant.

Vraag 2 door Keldrick

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?

Na de lagere school ben ik naar de HAVO gegaan, omdat ik redelijk kan leren, hierna ben ik MTS elektronica gaan doen, na het eerste jaar kwam ik er achter dat ik dit veel te theoretisch vond en ben ik na overleg met de decaan het in het leerlingwezen terecht gekomen ( want ik wilde toch wel graag met mijn handen werken ) Het leerlingwezen houdt in vier dagen werken en 1 dag naar school ), zo ben ik in dit vak terecht gekomen.

Vraag 3 door Martin

Kan je ook voor jezelf beginnen of werk je altijd bij een baas?

Je kunt natuurlijk ook voor jezelf gaan werken alleen de vraag is of je de administratie, offertes maken en werk opnemen ook leuk vind om zelf te gaan doen.

Vraag 4 door Karl

Hoeveel kan je verdienen als verwarmingsmonteur?

Vaak begin je met een combinatie van werk en naar school gaan, het loon zal dan tussen de 800 en 1000 euro bruto liggen, als je je ontwikkelt en je specialiseert je tot storingsmonteur dan ga je richting 2000 euro bruto, zie je later kans om door te groeien tot werkvoorbereider of calculator dan kun je nog iets verder doorstijgen.

Vraag 5 door Latisha

Werk je ook wel eens op onregelmatige tijden? Of ’s nachts, als er bijvoorbeeld een noodgeval is?

’s Winters is er natuurlijk meer haast bij dan in de zomer, in de winter zal het dan ook wel voorkomen dat je ’s avonds of misschien wel ’s nachts eruit moet om een cv-ketel aan de praat te krijgen of bevroren leiding te repareren, zomers is het vaak rustiger en doe je overdag ook wat vaker dakwerk.

Vraag 6 door Femke

Zit je er zelf ook warmpjes bij? Heb je je verwarming thuis zelf ook aangelegd?

Ik heb 3 jaar geleden een oud huis gekocht, daar zat alleen een gashaard in de woonkamer, we zijn flink aan het verbouwen geweest, natuurlijk heb ik er zelf de verwarming aangelegd.

Ik heb ook zelf de badkamer verbouwd, dus dit is een vak wat ook handig voor thuis is.

Vraag 7 door Tinus

Wat is het moeilijkste / vervelendste aan je werk?

Het vervelendste is dat de mensen wel een boos of teleurgesteld zijn als hun cv-ketel niet dezelfde dag gemaakt kan worden, bij gebrek aan onderdelen moet de klant wel eens wachten tot de volgende dag.

Vraag 8 door Hetty

Wat is het allerleukste aan je werk?

Het leukste is natuurlijk dat je ook blije klanten hebt, als je hen uit de brand redt dan ben je de HELD. Dat is natuurlijk wel erg leuk

Vraag 9 door Vladimir

Kan je ook nog doorgroeien binnen jouw baan? Kan je bijvoorbeeld extra cursussen doen?

Ik werk nu al 10 jaar als monteur, 3 jaar geleden ben ik begonnen met een opleiding om werkvoorbereider te kunnen worden.

Dit lijkt me erg leuk, en omdat je een aantal jaren als monteur gewerkt hebt kun je je ideeën heel goed overbrengen op de monteurs die je tegen die tijd moet kunnen aansturen.

Vraag 10 door Ami

Heb je dit altijd al willen worden en hoe zie jij de toekomst (als verwarmingsmonteur) ?

Zoals bij de vorige vragen al naar voren komt, ben ik met een omweg in dit vak gerold en wil ik me graag ontwikkelen tot werkvoorbereider.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk