/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal



Naam: Quinta Clason
School: Saxion Hogeschool Enschede
Studiejaar: 3e
Schooltype: HBO
Studie: Kunst en Techniek
Specialisatie: *
Beroep: *

Vraag 1
Wat houdt jouw studie precies in? Hoe lang studeer je dit al?
Het is een vierjarige HBO opleiding en ik zit nu in het derde jaar.
Het ontwerpen en maken van websites, audio en beeldproducties (reclamespotjes, films, videoclips, radiojingels/-programma’s), animaties, 3D, programmeren, grafische vormgeving, interactieve multimediainstallaties maken, management, kunstgeschiedenis.

Vraag 2
Waar studeer je? Hoe heb je jouw studie gekozen? Heb je veel open dagen afgelopen?
Saxion Hogeschool Enschede. Ik heb na de mavo, de havo en toen het vwo gedaan. Toen ben ik begonnen met Propedeuse Toegepaste Psychologie (1 jarig traject, ook op Saxon in Enschede) wat ik niet afgemaakt heb omdat dit absoluut niet mijn opleiding bleek te zijn.

Vervolgens heb ik ruim 1 jaar gewerkt en rondgekeken; gezocht naar opleidingen die me leuk leken. Open dagen geloof ik niet zo in, dus ik heb vooral met mensen gepraat over wat ze zelf van studie doen, wat ze denken dat ik zou kunnen en moeten doen, wat ik niet zou moeten doen en als meest waardevolle heb ik met een paar mensen lesdagen meegelopen. Nadat ik een aantal lessen (verspreid over een paar dagen) met iemand van Kunst en Techniek had meegedaan wist ik dat dit was wat ik wilde gaan doen.

Vraag 3
Welke vooropleiding moet je hebben voor deze studie?
Havo, geen speciaal profiel vereist. Er is een toelatingsexamen. Kijk voor meer informatie op de website: http://saxion.nl/knt/voltijd/enschede/kort

Vraag4
Wat vind jij het allerleukste aan deze opleiding?
Het creatieve deel en het vrije ervan. Ik vind het leuk om me bezig te houden met ontwerpen, kunst, kleur en vormen. Je werkt veel zelfstandig en hebt weinig college’s.

Vraag 5
Wat vind jij het minst leuke aan deze opleiding?
Ik vind, behalve leuk, het vrije ook minder leuk. Zelf heb ik structuur nodig en vind dit moeilijk mezelf op te leggen. Qua inhoud heb ik moeite met bijvoorbeeld programmeren. Ik heb hier voor mijn gevoel compleet geen inzicht in.

Vraag 6
Wat wil je later gaan doen met deze studie? Wat wil je worden hiermee? Of ga je hierna nog verder studeren?
Ik weet het nog niet zo goed, ik denk dat ik in de richting van vormgeving en/of management iets wil gaan doen.

Vraag 7
Wat is er zo interessant aan de combinatie kunst en techniek?
Iets moois kunnen ontwerpen, maar het nog uit kunnen voeren (kunnen bouwen) ook. Je krijgt van hele verschillende onderwerpen de basiskennis, die je als je dat wilt, zelf verder uit kan bouwen. De opleiding bied je de begeleiding en de faciliteiten, maar je moet het wel zelf doen.

Vraag 8
Loop je ook stage met deze studie? Hoe zit dat precies, is het erg zwaar?
Jazeker, in het derde jaar loop je stage. De stageplek moet je zelf regelen, en als je wilt kan je dat ook in het buitenland doen, mits de invulling van je stagetijd bijdraagt aan je ontwikkeling mbt je studie.

Vraag 9
Hoeveel uur per week ben je kwijt aan studeren? Is jouw studie moeilijk?
Lastig aangezien het veelal zelf in te vullen is, en afhankelijk van hoe hard jij er zelf aan moet werken om iets onder de knie te krijgen, hoe snel jij werkt, hoe perfect jij iets maken wilt en hoe de samenwerking met je projectgenoten verloopt.

Je krijgt les in de vorm van hoorcollege’s, werkcollege’s (tekenen en animatie bijvoorbeeld). In de eerste weken van een semester, als de opdrachten uitgereikt zijn krijg je college in de onderdelen die je nodig hebt om de opdracht te kunnen uitvoeren. Dit zal zo rond de 15 uur per week liggen, maar daarbuiten werk je samen met je klasgenoten in groepjes.

Vraag 10
Als je alles mocht kiezen wat je wilde, wat zou dan jouw droombaan zijn?
Iemand die kunstprojecten/films produceert, helpt met vormgeving en het regelen van alles.




Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk