|
Ervaringsverhaal
Naam: Jeroen School: Hogeschool van Utrecht Schooltype: HBO Studie: Bedrijfseconomie
Vraag 1 door Karlijn:
Waar studeer je bedrijfseconomie?
Op de Hogeschool van Utrecht (HvU)
Vraag 2 door Brian:
Wat is het verschil tussen bedrijfseconomie en gewone economie?
Bedrijfseconomie is zoals de naam al zegt meer gericht op economische aspecten die toepasbaar zijn op organisaties (bedrijven), en dan vooral op het MKB. Hierbij kun je denken aan het schrijven van een ondernemingsplan, berekenen van gegevens voor een bedrijfsovername, of bijvoorbeeld het beheren van een beleggingsportefeuille (aandelen, obligaties, etc). Voor meer informatie kun je ook eens kijken op: http://www.studievoorlichting.hvu.nl/ (open dag van bedrijfseconomie)
Vraag 3 door Yvonne:
Vind je je studie moeilijk?
Of ik de studie moeilijk vindt? Dat kun je wel zeggen. Ik heb bedrijfseconomie voor het eerst gevolgd op Windesheim in Zwolle, daar had ik toen het jaar helaas niet gehaald. (let er ook op dat er verschillen kunnen zijn tussen studiepunten die je moet alleen om door te gaan, dit kan per opleiding verschillen) Daarna heb ik mijn geluk opnieuw geprobeerd op de Hogeschool van Utrecht. Inmiddels zit ik in mijn vierde jaar, maar ik dien nog een behoorlijk aantal vakken in te halen in het vijfde jaar. Inzicht hebben is zeer belangrijk binnen de studie. Verder is inzicht in bedrijfsadministratie en recht belangrijk.|
Vraag 4 door Maarten:
Moet je ook goed in wiskunde zijn?
Nee, je hoeft niet goed in wiskunde te zijn. Het gaat vooral om het toepassen van basisvaardigheden en het kunnen onthouden van formules. Bijvoorbeeld voor het uitrekenen van kengetallen. (solvabiliteit, liquiditeit, etc)
Vraag 5 door Ralph:
Hoeveel jaar duurt je opleiding? En is er ook eenzelfde opleiding die korter duurt?
De opleiding Bedrijfseconomie duurt vier jaar. Voorzover ik weet is er niet een opleiding die korter duurt. Het is echter wel zo dat je bij (indien je een MBO opleiding hebt gevolgd) sommige Hogescholen vrijstellingen voor vakken kunt krijgen.
Vraag 6 door Pamela:
Wat kun je later worden?
Rijk. Nee grapje. De studie Bedrijfseconomie is een zeer brede studie, waardoor je er veel kanten mee op kunt. Hierbij kun je denken aan:
hoofd afdeling budgettering
kredietadviseur
beleggingsadviseur
financieel-economisch medewerker
financieel manager
hoofdinvesteringsafdeling
assistent-accountant/controleleider
hoofd financiële administratie
Vraag 7 door John:
Wat voor stage kun je lopen tijdens je studie?
Onderwerpen die regelmatig aan de orde komen zijn:
• Administratieve organisatie
• Toepassing van Activity Based Costing
• Management Informatie Systemen/ Management rapportages
• Kostprijscalculaties
• Opstellen van een business- of ondernemingsplan
• Doorbelasting van centrale diensten aan afdelingen en hun activiteiten.
De soort instelling maakt over het algemeen niet zo uit. Administratieve en bankwezen organisaties worden het meest gekozen, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een overheidsinstelling (gemeente, ministerie) of dienstverlenende organisatie.
Vraag 8 door Jeroen:
Waarom ben je deze studie gaan doen?
Omdat het een brede studie is waar je veel kanten mee uit kunt. Ik wist nog niet zo goed wat ik later wou doen, en economie heb ik altijd wel interessant gevonden. Vandaar.
Vraag 9 door Ernesto:
Was je op de middelbare school al goed in economie?
Nee, ik was niet goed in economie, maar ook niet slecht. Ik haalde meestal cijfers tussen de 6 en 7.
Vraag 10 door Reneé:
Wat voor vakken krijg je allemaal op school?
Je krijgt veel bedrijfsadministratie en economie. Verder krijg je ook een gedeelte recht, management en organisatie en commerciële economie |
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|