/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Ervaringsverhaal



Naam: Issabel
School: Ehva Amsterdam
Schooltype: HBO
Studie: PABO

Vraag 1 door Renso

Waarom heb je gekozen voor de PABO? Had je vroeger een leuke juf?



Ik heb gekozen voor de PABO omdat ik het heel leuk vind om met kinderen te werken. Kinderen zijn altijd eerlijk en vooral in de hogere groepen kun je echte leuke gesprekken met ze hebben. Eigenlijk ben ik dankzij mijn eigen juffen en meesters naar de PABO gegaan. Ik vond het altijd superleuk om naar school te gaan, te luisteren naar het voorlezen, op kamp gaan, zingen enz.



Vraag 2 door Inge

Waar studeer je aan de PABO, in welke stad en hoe heb je dat gekozen?



Ik studeer in Amsterdam aan de Ehva aan de Wibautstraat. Ik heb gekozen voor deze school omdat ik hem veel leuker vond dan de andere PABO, de sfeer, het gebouw, de docenten. Ook zitten er meer opleidingen aan de EHva dus je leert veel verschillende mensen kennen. Owja en het is dicht bij mijn huis.



Vraag 3 door Bianca

Wat leer je precies bij deze opleiding?



Je leer heel veel. Je leert natuurlijk de basiskennis die je moet hebben als leerkracht. (soort opfriscursus van de middelbare school) daarnaast leer je ook omgaan met kinderen. En je leert hoe je iemand iets moet leren. Maak maar eens duidelijk aan een kind waarom 10x10 100 is en niet 26.



Vraag 4 door Martijn

Wat voor een vakken heb je zoal?



In het eerste jaren hadden we vakken als Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuuronderwijs, muziek, Beeldende vorming, Bewegingsonderwijs,taal, rekenen, leerpraktijk, ICT, pedagogiek, maar ook Nederlands en Wiskunde (de laatste twee zijn dan vooral HOE je het aanleert aan de kinderen en rekenen en taal is de eigenvaardigheid)



Vraag 5 door Justus

Beschrijf eens een typische schooldag voor jou?



08.30-11.30: leerpraktijk (soort tutor-uur waarin je de stage bespreekt of andere problemen waar je tegen aanloopt)

40 minuten pauze (tussenuur)

12.00-13.30: pedagogiek

13.30-15.00: Wiskunde

15.00-16.30: Bewegingsonderwijs



Vraag 6 door SuperDooper

Wat is het allerleukste aan jouw opleiding?



Het leukste van de opleiding is dat er een ontzettend leuke sfeer op school hangt, de docenten zijn heel aardig en helpen je ook goed. Daarnaast loop je al de eerste week stage en dat is toch waar je het voor doet. Dus het leukste is dat er heel veel praktijk is in plaat van in de collegezaal hangen.



Vraag 7 door Rianne

Wat is het allerstomste aan jou opleiding?



Al die verslagen die je moet schrijven. Elke les die je geeft moet je voorbereiden op papier, nabespreken met je mentor en dan weer een evaluatie schrijven. Soms is dat erg vermoeiend, ook maak je per jaar 4 portfolio’s waarin je beschrijft wat je allemaal hebt geleerd en gedaan van soms wel 200 blz. Al het papierwerk dus!



Vraag 8 door Marjoke

Moet je ook stage lopen, en hoe gaat dat dan? Kan dat ook in het buitenland?




Ja, je moet ook stagelopen. In de eerste twee jaren loop je elke dinsdag stage en 4x per jaar een stageweek. Nu loop ik twee dagen per week stage en ook 4x per jaar een stageweek. Als je op een nieuwe school komt begin je met observeren: hoe gaat het op school, hoe zijn de kinderen, leerkrachten, hoe wordt er les gegeven. Daarna ga je je eerste lessen geven en worden je taken steeds uitgebreider zoals gesprekken voeren met ouders, toetsen afnemen, leerlingenmappen bijhouden.



Je kan ook naar het buitenland! ik ben net een maand terug uit Curaçao en heb daar stage gelopen…..hartstikke leuk! (zie foto) Heel leerzaam en natuurlijk ook af en toe relaxen op het strand!







Vraag 9 Martin

Wat voor een profiel / pakket moet je hebben voor de PABO



Je moet Cultuur en Maatschappij hebben om naar de PABO, maar als je een ander pakket heb kan je ook gewoon naar deze opleiding.



Vraag 10 door Klipgeit

Is het moeilijk?



Nee, het is niet moeilijk maar wel heel veel.(verslagen, knippen, plakken, tekenen, leskoffers maken) Je moet veel tijd besteden aan deze opleiding, anders lukt het je niet, maar het is het ZEKER waard!

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk