/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Pedicure Branchediploma (Voetverzorging)




Studieprogramma Pedicure opleiding


De opleiding Pedicure Branchediploma bestaat uit zes onderdelen.




Algemene anatomie en fysiologie



Onderwerpen: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfe, hormonen, zenuwen, bewegingsapparaat.




Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie



Onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen, spierwerking.




Richtlijnen van hygiëne- en Arboregels in praktische situaties

Onderwerpen: oprichten/ondernemen, inkoop, inrichting, milieu, hygiënisch handelen, bedrijfshygiëne, doel van de Arbowet en de Branchecode.




Theorie van de praktijk



Onderwerpen: productkennis medicamenten, allergische reacties, voetonderzoek, blauwdrukken maken, standafwijkingen vaststellen, schoenonderzoek, zolen.




Sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ondernemen



Hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.




De proeve van een basisbehandeling (het praktijkexamen)



Al het geleerde wordt getoetst op dit praktijkexamen door TCI. TCI is als onafhankelijke exameninstelling erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche. Je dient o.a. de volgende handelingen te verrichten: Juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, voetonderzoeken, blauwdruk van de voet maken, schoenonderzoek uitvoeren, nagels en voeten behandelen.




Inclusief gratis praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze Pedicure opleiding zeven praktijkdagen. Tijdens deze gratis oefendagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van onze sympathieke vakdocente, al het geleerde in praktijk. Voor de praktijkdagen heb je materialen nodig. Deze kunnen NHA-cursisten met korting aanschaffen bij MSK. Deze materialen zullen ongeveer € 300,- kosten en kunnen ook na de opleiding goed gebruikt worden. Natuurlijk heb je als pedicure ook een pedicuremotor nodig voor o.a. het freezen van dikke nagels. Hierover ontvang je tijdens de opleiding advies. De praktijkdagen worden in kleine klassen van 6 tot 10 deelnemers, op onze moderne locatie in Barneveld (provincie Utrecht) verzorgd. Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen!

Het boekje "Code van het voetverzorgingsbedrijf" dient nog te worden aangeschaft.

Pedicure Branchediploma
Examens voor het landelijk erkende branchediploma Pedicure worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI. Het betreft drie theorie-examens en één proeve van een basisbehandeling (praktijkexamen) en een portfolioassessment ondernemersvaardigheden.


Het examengeld hoef je pas bij aanmelding voor het examen te betalen aan TCI. Kijk op http://www.tci-examens.nl voor meer informatie.




Vooropleiding

Voor deze Pedicure opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Hou er wel rekening mee dat het niveau van deze brancheopleiding overeenkomt met mbo niveau 3.
 

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!





Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs



Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk