|
Zelfstandig werkend kok
Als zelfstandig werkend kok werk je in de horeca. Je staat in de keuken bij bijvoorbeeld hotel/restaurants, eetcafés of cateringbedrijven.
Je plant de beoogde werkzaamheden van die dag. Vervolgens voer je ze zelf uit, waarbij je meestal wordt geholpen door collega’s of hulpkrachten.
Voor je gaat koken heb je de juiste ingrediënten nodig. Jij gaat over de bevoorrading van de keuken. Daarbij check je of de ontvangen producten wel de vereiste kwaliteit hebben en let op de prijs.
Een belangrijk deel van je werk bestaat natuurlijk uit het bereiden van gerechten. Die moeten van goede kwaliteit zijn. Het is ook van groot belang dat je in het oog houdt wat de wensen en verwachtingen van de gasten zijn. Het kan dan ook zijn dat je een recept aanpast vanwege een op- of aanmerking van een gast of dat je nieuwe recepten maakt.
Wat de zelfstandig werkend kok onderscheidt van de ‘gewone’ kok is dat hij meedenkt bij het uitbreiden of verbeteren van de menukaart en dat hij helpt bij het verbeteren van de efficiëntie en de kostenbeheersing.
Je beoordeelt verder je eigen werk en soms ook dat van hulpkrachten. Als het nodig is stuur je hen bij en geef je tips.
Bij alles wat je doet zorg je voor een schone, nette werkomgeving, waarbij je rekening houdt met alle voorschriften. Je werkt onder toezicht van een leidinggevende.
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|